Carnavalsbeker 2024

11-02-2024

Op carnavalsvrijdag werd op de vaste clubavond van handboogvereniging Ontspanning voor de carnavalsbeker geschoten. Om alvast in de sfeer te komen werd de hal een paar dagen eerder door een tweetal leden aangekleed met decoraties en lampjes en werd een verassende wedstrijd aangekondigd.

Voor de gelegenheid hadden zij speciale blazoenen gemaakt waar puzzelstukjes in verschillende kleuren op afgebeeld stonden. Scorekaarten met de waardering voor de kleuren werden na iedere pijl gewisseld zodat de schutters niet wisten welke puzzelstukjes de meeste punten op zouden leveren. Op iedere kaart stonden ook twee kleuren die minpunten opleverden. Het raken van de rand in combinatie met een puzzelstukje verdubbelde het aantal (min-)punten.

De scorekaart

Met carnavalsmuziek op de achtergrond werd de wedstrijd door veertien schutters verschoten vanaf de 18-meterlijn. En, om in carnavalssferen te blijven, in drie sets van elf afzonderlijke pijlen. Tussen de sets door werd erwtensoep met roggebrood genuttigd.

Het gebeurde vaker dan verwacht dat een pijl in een inham van een stukje terecht kwam, of juist een uitstulping raakte en nog net telde. Ook de minpunten maakten de uitslag onvoorspelbaar. Het was een mooie en gezellige avond. Jaap Bolt werd eerste met 148 punten, de overige scores varieerden van 17 tot 108 punten. Jerica van de Mortel behaalde de tweede plaats en met twee punten minder werd Tom Monaghan derde.

De volledige uitslag:
Schutter Punten
1 Jaap Bolt 140
2 Jerica van de Mortel 108
3 Tom Monaghan 106
4 Sjef van den Berg 97
5 Ad Keeren 96
6 Renate Habraken 82
7 Rene van Erp 81
8 Bert van der Wiel 77
9 Paul van de Mortel 76
10 Niels Kok 67
11 Rick van de Mortel 51
12 Wil Kivits 50
13 Toon Hermes 30
14 Jan Gordijn 17

 

Laat een reactie achter