Derde Face 2 Face 2023

25-11-2023

Op de laatste vrijdagavond van november werd op de vaste clubavond van handboogvereniging Ontspanning de derde ‘Face 2 Face’ wedstrijd van het jaar verschoten. Een geliefde wedstrijd bij velen vanwege het wedstrijdelement; er wordt rechtstreeks tegen elkaar geschoten. De wedstrijd werd verschoten vanaf de 18 meter lijn en alle type schutters schoten op een 60 centimeter blazoen.

Na de kwalificatieronde van 5×2 pijlen werden vier finale rondes geschoten. Op basis van de gemiddelde scores uit de kwalificatie werd de rangorde voor de eerste finale ronde bepaald. Via een vast systeem werd in de opvolgende rondes bepaald wie directe tegenstanders van elkaar werden en middels het systeem met set-punten de strijd met elkaar aangingen op een baan.

Dat het ene type schutter niet perse in het voordeel is van een ander type werd tijdens de wedstrijd wel bewezen. Een pijl van een recurve schutter ketste af op de achterkant van een pijl van een compound schutter, beiden schoten 10 punten. In de finale ronde schoot hout schutter Jos van den Berg tweemaal een ‘inner-ten’ en won daarmee de set van een recurve schutter. Wil Kivits werd winnaar van de avond, Wendy van Minderhout werd tweede.

Tweemaal inner-ten

Voor de volgende clubavond staat de houten boog wedstrijd op het programma. Een aantal leden stellen hun boog hiervoor beschikbaar waardoor het speelveld voor alle deelnemers gelijk is.

De volledige uitslag van de avond:
1 Wil Kivits
2 Wendy van Minderhout
3 Rene van Erp
4 Paul van de Mortel
5 William Habraken
6 Hans Schulpen
7 Ad Keeren
8 Rob Naus
9 Jan van Bergen
10 Toon Hermes
11 Frans van den Braak
12 Niels Kok
13 Jos van den Berg
14 Michaël Moonen

Laat een reactie achter