Koningschieten Rozelaers 2023

13-09-2023

Dinsdag 12 september hebben de leden van de Rozelaer het jaarlijkse koningschieten gehad, op deze speciale dag verschenen 12 schutters op ons doel:

Recurve
Bernard Bogers, Frans v.d. Braak, Jan Gordijn, Jan van Erp, Joep Verbunt, Martie Verhoeven en Piet van de Steen
Compound Ad Keeren en Jan Huibregts
Hout Antoon Vervoort, Miranda Temmink en Toon Hermes

Na het nuttigen van een appelflap met een kopje koffie of thee, begonnen de schutters aan het schieten van 2 proefpijlen. Iedereen wenste elkaar daarna succes toe en de strijd om het koningschap ging van start vanaf de 18 meter lijn.

Er werden veel tienen geschoten en bij de 11de pijl wisten 4 Rozelaers tegelijk de roos te raken. Na de 15de pijl was er even pauze met een hapje en een drankje. De sfeer was ontspannen en er werd veel gelachen.

Na de pauze ging men vol goede moed verder. De geschoten pijlen werden door Frans Temmink uit de blazoenen gehaald en in de pijlenkoker geplaatst, Ria Hermes droeg de pijlenkoker en Wendy van Minderhout noteerde de scores.

Naarmate de wedstrijd vorderde, steeg bij sommige schutters de spanning. Ondertussen verscheen er achter de meet een aantal toeschouwers die hun partner of familielid kwamen aanmoedigen. Het was spannend tot de laatste 30ste pijl toe.

De schutters wisten wel ongeveer welk punt ze hadden geraakt maar het scorebriefje kregen ze niet te zien (was voor aanvang van de wedstrijd zo afgesproken) en dat maakte dat het onderling spannend was. Nadat alle punten opgeteld en gecontroleerd waren, was de eindstand als volgt:

Compound:

  1. Ad Keeren         266
  2. Jan Huibregts   174
  3. (er waren maar 2 compound schutters)

Hout:

  1. Toon Hermes           220
  2. Miranda Temmink  208
  3. Antoon Vervoort     77

Recurve:

  • Koning: Martie Verhoeven 252
  • Prins:    Bernard Bogers     250
  • Ridder: Frans v.d. Braak     247

Laat een reactie achter