Successen op Nederlandse Kampioenschappen

17-09-2023

In de periode van 15 juli tot 1 oktober stonden de Nationale Kampioenschappen Outdoor, Outdoor jeugd, veld en 3D op de kalender. Diverse schutters schoten namens HBV Ontspanning voor de nationale titels.

Zondag 3 september werd in Almere het NK Outdoor Jeugd 2023 gehouden. Vera Pieters deed mee namens HBV Ontspanning en werd Nederlands kampioen in de klasse dames recurve onder 18.

In het weekend van 9 en 10 september is het NK Veld 2023 in Sint-Oedenrode gehouden. Op het wedstrijdterrein nabij de Espendonk was een parcours uitgezet dat bestond uit 48 doelen. De schutters werd aanbevolen zich voor te bereiden op de zomerse omstandigheden. Theo Passier deed namens HBV ontspanning mee in de klasse heren compound veteranen en werd Nederlands kampioen.

Zondag 17 september was het NK Aangepast Sporten in Zoetermeer. Waar vorig weekend de tropische grens van 30 graden aangetikt kon worden, ging hier de wedstrijd van start in de regen. Tom Monaghan deed mee namens HBV Ontspanning en was goed begonnen totdat hij materiaalpech kreeg. Hij probeerde zo goed als hij kon zijn wedstrijd uit te schieten en werd vierde in de kwalificaties. Inmiddels was het droog geworden. Hij gaf niet op en ondanks zijn materiaalpech was hij blij dat hij door kon schieten. In de bronzen finale werd hij vierde.

Wij feliciteren Vera, Theo en Tom met hun behaalde resultaten!

Laat een reactie achter