TeamNL huldigt Ontspanning

Het Nederlandse Olympisch handboogteam is deze week officieel toegetreden tot TeamNL. De sporters van TeamNL mochten een beeldje geven aan een persoon of club waar zij veel aan te danken hebben. Sjef van den Berg reikte het beeld uit aan HBV Ontspanning om te bedanken voor de steun die hij heeft ondervonden de afgelopen 12 jaar. Hij bedankte alle leden voor de mogelijkheden en support die hij bij Ontspanning heeft gekregen. Voorzitter Michael Moonen nam het beeldje in ontvangst namens de club.

Op dinsdag schoot de Rozelaer een wedstrijd in de 18 meter competitie. De dagwinnaar was Antoon Vervoort met 229 punten. De overige scores: Jan van Bergen 224, Jan Gordijn 220, Martie Verhoeven 207, Rob Naus 190, Ron Spijker 167, Jan van Erp 156, en Frans Temmink 81.
Op vrijdagavond werd er een teamwedstrijd geschoten op 25 meter. De drie schutters schoten sets van 12 pijlen tegen elkaar. 2 punten voor de winnaar en 1 punt voor beide teams bij een gelijke stand. Er waren twee teams met 12 setpunten, zodat het puntentotaal de doorslag moest geven. De winnaar werd uiteindelijk het team van Karin de Jong, Chris Lokven en Jan van Bergen met 12 setpunten en 630 geschoten punten. Tweede plaats voor Antoon Vervoort, Martie Verhoeven en Simon Boersbroek met 12 setpunten en 624 geschoten punten. Derde plaats voor Puck Foolen, Rob Naus en Wilco Wijnen met 8 setpunten. Dan twee teams met 6 setpunten: Agnes Vissers, Wil Kivits, Frans van de Braak en Frans Temmink, Theo Passier, Roos Kragten. Als laatste 3 teams met 4 setpunten: Ray Matuszewski, Paul van de Mortel, Jelt de Bie en Michael Moonen, Jan Gordijn, Patrick Bouman en Daan Foolen, René van Erp, Jeroen Kragten.
In het weekend waren de rayonkampioenschappen indoor. Er schoten diverse schutters van Ontspanning mee. Roos Kragten schoot in Volkel bij de cadetten 1e klasse. Met een score van 488 punten in de voorronde werd zij na de finales uiteindelijk 8e.
Ray Matuszewski schoot in Eindhoven bij de Instinctive Bow. Met een score van 140 punten werd hij na de finales tweede. Een mooie zilveren plak voor hem.
Piet van den Berg, Patrick Bouman en Kristin Davies schoten in Volkel in de 1e klasse recurve. Piet schoot in de voorronde 547, Patrick 557 en Kristin 510 punten. Zij strandden alledrie in de 8e finale en werden dus 9e.
Wil Kivits en Martie Verhoeven schoten ook in Volkel in de 2e klasse recurve. Wil schoot 477 en Martie 458 punten. Ook zijn eindigden op de 9e plaats.
Simon Boersbroek en Rob Naus schoten in Erp. Simon schoot 514 punten. In de finales wist hij alle rondes te winnen en werd rayonkampioen in de 3e klasse recurve. Rob schoot 527 punten en verloor helaas in de gouden finale. Hij won dus zilver in de 4e klasse recurve.
Paul van de Mortel schoot in Liempde bij de 2de klasse compound. Zijn score in de voorronde was 534 en hij werd uiteindelijk 4e.

Op maandagavond schieten de Vrienden van Pieter Breugel hun wedstrijden op dinsdagmiddag de Rozelaer. Vrijdagavond is de clubavond van de senioren. De leden hebben een eigen sleutel en kunnen vrij binnen en buiten trainen als de accommodatie niet bezet is. De jeugdtraining is op woensdagavond van 18.30 – 20.00 uur.

Geef een antwoord