Uitdaging met houten boog

2-12-2023

Afgelopen vrijdagavond konden compound- en recurve bogen thuisgelaten worden. Michaël Moonen en Jos van den Berg hadden een uitdaging gevonden in de reguliere vrijdagavond wedstrijden. De houten bogen wedstrijd die gepland stond werd gecombineerd met de ‘mens erger je niet’-wedstrijd die eerder dit jaar kwam te vervallen. Er moest in teams samen gewerkt gaan worden.

Een aantal leden hadden voor deze avond hun houten bogen beschikbaar gesteld. Het speelbord werd van zolder gehaald, statafels werden opgezet en drie teams van drie schutters werden gevormd. Ieder team kreeg een eigen kleur en begon met één pion die alvast op het speelveld geplaatst mocht worden. Het aantal geschoten punten op het veldblazoen bepaalde hoeveel de pionnen vooruit gezet mochten worden.

Houten bogen en pijlen

De pion van team groen werd al snel geslagen en moest terug naar de hoek van het bord. Terwijl team groen probeerde om een 5 of 6 te schieten om een nieuwe pion op het speelveld te mogen plaatsen, verplaatste team geel razendsnel met hun pionnen over het bord. Allerhande trainingstechnieken werden door team rood uit de kast gehaald om het gele team bij te blijven, hun eerste pion was snel binnen. Toen team groen uiteindelijk de roos gevonden had en begonnen was aan een inhaalslag, had team geel al hun pionnen al in het thuishonk.

De houten wisselbeker ging daarmee dit jaar naar Toon Hermes, Hans Schulpen en Wendy van Minderhout. Het was een gezellige avond, er werd lekker geschoten en psychologische oorlogsvoering ingezet om te verbloemen dat schieten met hout moeilijker is dan het lijkt.

Laat een reactie achter