Veld- en jachtwedstrijd; buiten naar binnen

28-12-2023

Op de voorlaatste vrijdag van december stond de jaarlijkse veld- en jachtwedstrijd op de kalender. Vijf leden hadden zich de avond ervoor ingespannen om alles op te bouwen; William, Paul, Wil, Frans en Wendy. Zij hadden verschillende doelen opgezet en buiten naar binnen gehaald voor de aankleding van de zaal.

Terwijl op vrijdagavond het staartje van noordwesterstorm Pia overtrok, kwamen de leden stuk voor stuk binnengedruppeld. Aan hen werd bij binnenkomst verteld de eigen boog niet op te bouwen, waarom zou later duidelijk worden. Aan de bar en statafels werd gezellig samen koffie gedronken.

Klokslag acht uur werden de gordijnen van de zaal geopend en werd aangekondigd dat er met de snake-bows van de vereniging geschoten zou worden.
Vijf banen waren opgebouwd met elk een doel op een andere onbekende afstand. Op één baan moest er op vogeltjes in een kerstboom geschoten worden, op een andere baan werd er schuin door de zaal vanaf een stapel pallets geschoten. Op de achterwand werden cartoon-dieren geprojecteerd, midden in de zaal stond een oud knuffelkonijn.

 

Iedereen kreeg een persoonlijke pijl mee waarmee op elk van de doelen vijf keer geschoten mocht worden. Eerst konden er proefpijlen op banen naar eigen keuze geschoten worden. Daarna werd er in groepjes van vier beurtelings geschoten en na vijf pijlen van baan gewisseld. Alleen wanneer je een doel geraakt had mocht er een punt geschreven worden.

Terwijl er geregeld een flinke bui op het dak viel, werd er binnen met veel plezier geschoten onder het genot van een bitterbal en een drankje. Het was een uitdaging om de afstanden goed in te schatten en met een boog zonder vizier te schieten. Maar liefst vijf van de twintig schutters moesten de tweede plaats met elkaar delen, zij schoten elk zeventien punten. Paul van de Mortel behaalde als enige achttien punten en werd daarmee winnaar van de avond.

De volledige uitslag: 1. Paul van de Mortel 18ptn, 2. Simon Boersbroek 17ptn, 2. Martie Verhoeven 17ptn, 2. Jos van den Berg 17ptn, 2. Theo Passier 17ptn, 2. Wil Kivits 17ptn, 3. Toon Hermes 16ptn, 3. Eric Vissers 16ptn, 4. Ankie Wetzels 15ptn, 5. Renate Habraken 13ptn, 5. Hans Schulpen 13ptn, 5. Bert van der Wiel 13ptn, 6. Wendy van Minderhout 12ptn, 7. Frans van den Braak 11ptn, 8. Niels Kok 10ptn, 8. Michaël Moonen 10ptn, 8. Rene van Erp 10ptn, 8. William Habraken 10ptn, 9. Jan van Bergen 8ptn, 9. Ad Keeren 8ptn

Laat een reactie achter