Onze vereniging

De naam van onze vereniging is HBV (Handboogvereniging) Ontspanning. Die naam is niet zómaar gekozen: Bij handboogschieten bouw je de spanning op, en vervolgens laat je de pijl gaan door de boog te ontspannen. Diezelfde spanning bouw je op in  je hoofd (concentratie) en laat je los op het moment dat de pijl richting het doel vliegt. Dan is het afwachten: Waar landt de pijl en is het schot raak.

Naast de spanning en ontspanning in je boog en je hoofd, vinden wij het belangrijk om in de handboogsport ook ontspanning te vinden. Onze leden en onze gasten beleven veel plezier aan de sport. De plezierige sfeer “op de club” is de belangrijkste reden dat mensen jarenlang wekelijks een bezoek brengen aan de Bremhorst. Voor een aantal leden geldt dat al decennia lang.

Handboogschieten is een sport die je een leven lang kunt beoefenen. Onze leden variëren momenteel in leeftijd van 10 tot 82 jaar. Ons uitgangspunt is dat het een sport is voor iedereen  “van 8 tot 88 jaar”.

Zelf eens proberen?

Iedereen die zin heeft om zelf eens te proberen om te schieten is van harte welkom bij ons. We hebben verschillende momenten waarop dat kan. Voor de jeugd (tot 21 jaar) is de vaste trainingsavond op de woensdag. Onze clubavond voor senioren hebben we op de vrijdag. Dat zijn de makkelijkste momenten om de sfeer te proeven en een keertje te proberen.

Aanschaf materiaal en kosten

Je hoeft om te beginnen niets zelf aan te schaffen. De eerste tijd kun je gebruik maken van bogen van de club. Als je – na een tijdje proberen – besluit dat dit jouw sport is, en je hierin verder wilt gaan is het de bedoeling dat je je eigen materiaal aanschaft. De trainers en andere clubleden kunnen je hierbij adviseren.
Zoals bij veel sporten kun je het zo duur maken als je zelf wilt, maar voor een startende schutter kun je denken aan de aanschaf van een goede (tweedehands) materiaalset voor een paar honderd euro. Waarschuwing: Als je net gaat schieten, koop dan niet eigenhandig een boog, bijvoorbeeld op marktplaats, maar laat je adviseren door iemand met ervaring! Binnen onze club zijn er genoeg mensen die jaar daar goed bij kunnen en willen helpen! of loop een keer binnen bij onderstaande winkels:

Archery Service Center

Handboogsport van Dorst

Dutch Bow Store