Koningsschieten 2023

09-05-2023

Afgelopen zaterdagmiddag werd het jaarlijkse koningsschieten gehouden. Een clubwedstrijd waarbij de koning van vorig jaar zijn titel mag komen verdedigen en waarvan de winnaar zich een jaar lang koning mag noemen.

Rond het middaguur kwamen de eerste leden binnen, de koffie stond al klaar. Zij bouwden hun bogen op en maakten zich klaar voor de wedstrijd.

Traditiegetrouw werd de koning van het afgelopen jaar van huis opgehaald. Bij het clubgebouw werd hij opgewacht door de verenigingsleden. Zij zagen hoe hij in de verte de hoek om kwam en het laatste stuk sportief per step aflegde. Na het onthaal leverde hij zijn koningskruis in en opende hij het koningsschieten met het schieten van de eerste pijl.

De wedstrijd begon met drieëntwintig schutters. Na het schieten van de eerste dertig pijlen was het tijd voor een lunch met lekkere broodjes en werd de tussenbalans opgemaakt. Daarna volgden een paar afvalrondes waarbij na elke set van vijf geschoten pijlen de schutters met de laagste scores afvielen binnen de verschillende disciplines; recurve, compound en hout. Deelnemers waren aan elkaar gewaagd, er waren drie recurve en twee compound schutters met dezelfde score in de laatste afvalronde. Er volgde een shoot-off met één pijl om te bepalen wie van hen alsnog afvielen.

De overgebleven deelnemers waren nog in de wedstrijd voor de titel, zij verschoten in verschillende rondes de knock-out finale met het set-systeem voor de puntentelling. Het uithoudingsvermogen werd hierbij flink op de proef gesteld.

Het was een leuke, spannende finale met het volgende resultaat: In de recurve klasse bleek René van Erp onverslaanbaar, hij werd opnieuw koning. Jan van Bergen werd als prins gekroond, Jaap Bolt eindigde op de derde plaats als ridder. Wil Kivits werd eerste in de compound klasse, Antoon Hermes eindigde bovenaan als houtschutter.

Terwijl binnen de titelstrijd nog gevoerd werd, warmde buiten op de parkeerplaats de frituur van de inmiddels gearriveerde kraam al op. Na de prijsuitreiking werd onder het genot van een frietje en een snack nagepraat en teruggekeken op een geslaagde en gezellige dag.

De vereniging wil ‘De helden van Kien’ bedanken voor het beschikbaar stellen van de step en alle deelnemers en vrijwilligers bedanken voor hun deelname en inzet. Wij hopen iedereen volgend jaar weer te begroeten!

Laat een reactie achter